Hlavní obsah

Z plastové misky z Číny se uvolňuje formaldehyd, varuje ministerstvo

Novinky, tov

Ministerstvo zdravotnictví označilo za nebezpečný výrobek melaminovou misku vyrobenou v Číně. Laboratorní testy prokázaly, že výrobek uvolňuje vyšší než povolené množství formaldehydu, který může vyvolávat zdravotní problémy. Ministerstvo zdravotnictví o tom informovalo v tiskové zprávě.

Foto: Ministerstvo zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví označilo tuto plastovou misku z Číny za nebezpečný výrobek.

Článek

Melaminovou misku určenou pro uchovávání a ohřívání potravin kontroloři koupili v prodejně v Hradci Králové. Do Česka ji dováží údajně pražská firma, kterou ale na uvedené adrese nelze dohledat. Miska je na vnitřní straně červená, na vnější černá.

Testy ukázaly, že výrobek za předvídatelných podmínek použití uvolňuje formaldehyd v množství více než dvakrát větším, než povolují evropské normy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Akutní expozice malým dávkám formaldehydu vyvolává bolesti hlavy a zánět nosní sliznice. Formaldehyd dráždí oči a vyvolává slzení. Rychle se vstřebává kůží a může způsobovat podráždění nebo alergické reakce, uvádí ministerstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám