Hlavní obsah

Letošní první krach cestovky, v úpadku je CK CONTI

Praha

První cestovní kancelář v Česku letos ukončila svou činnost. CK CONTI na sebe kvůli finančním problémům v úterý podala návrh na insolvenci. V zahraničí žádné klienty nemá, pouze dva lidi na Slovensku a jejich pobyt již je uhrazen.

Foto: CK CONTI

Článek

CK CONTI působila na domácím trhu 24 let. V tiskové zprávě o tom informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).

"Příčinou úpadku byly finanční problémy v důsledku poklesu prodejů. Cestovní kancelář spolupracuje s pojišťovnou, které předala veškeré podklady. Své klienty CK postupně kontaktuje a sděluje postup uplatnění nároku u pojišťovny," uvedla tajemnice asociace Kateřina Petříčková.

"S politováním Vám tímto oznamujeme, že k dnešnímu dni 20. 5. 2014 je CK CONTI nucena ukončit svoji činnost. Veškeré Vaše pohledávky za zájezdy prodané na smlouvy CK CONTI bude řešit Česká podnikatelská pojišťovna," uvedla cestovní kancelář na svých internetových stránkách.

Specializovala se hlavně na lyžařské zájezdy

Podle odhadů asociace je pojistný limit cestovní kanceláře dostatečný na pokrytí uzavřených smluv o zájezdech. Cestovní kancelář se specializovala hlavně na organizaci lyžařských zájezdů do Rakouska a Itálie, realizovala služby "na přání" pro skupiny a individuální klienty, pořádala adventní a poznávací zájezdy, řadila se mezi menší cestovní kanceláře.

"Celkem 35 klientů cestovní agentury Invia, kteří měli zakoupený zájezd od cestovní kanceláře CONTI, nepřijdou kvůli krachu o své pobyty, ale budou moci odjet na své dovolené v plánovaném termínu," uvedl marketingový ředitel cestovní agentury Invia Michal Tůma. Díky zvláštní pojistce obdrží od cestovní agentury poukaz na nákup jiné dovolené v cenové hodnotě původního zájezdu.

Loni zkrachovalo podle asociace šest CK, Bolero tours, Partner Alivia, CK Honza service, Solimar, Best Choice a Medina tours. Z nich pouze jedna, Solimar, měla větší počet klientů (112) v zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám