Hlavní obsah

Česká síť čerpacích stanic Agip má nového majitele

– Praha

Maďarský ropný holding MOL získá od italské firmy Eni její českou síť 124 čerpacích stanic Agip, uvedly středeční Hospodářské noviny (HN). Informaci o podpisu smlouvy mezi oběma společnostmi potvrdilo několik na sobě nezávislých zdrojů, obchod je téměř hotov, píše deník. Mluvčí MOL Tamás Berzi to nekomentoval.

Foto: Profimedia.cz

Článek

List uvádí, že MOL bude v ČR po akvizici 124 pump vlastnit celkem 273 stanic, a stane se tak po firmě Benzina dvojkou na českém trhu v maloobchodním prodeji pohonných hmot. Maďarský holding dnes v Česku vlastní 125 čerpacích stanic Pap Oil a prostřednictvím dceřiné společnosti také 24 čerpacích stanic Slovnaft.

Podle informací HN nebude MOL za pumpy Agipu v Česku platit hotově. Součástí smlouvy je prý výměna českých čerpacích stanic za italskou rafinerii Mantova, kterou Maďaři vlastní a kterou chtějí už od loňského roku zavřít. MOL má prý také společnosti Eni přenechat část svých italských benzínových stanic.

Agip Česká republika působí na tuzemském trhu od roku 1991, v roce 2010 se přejmenovala na Eni Česká republika. Vlastní ji skupina Eni. Firma MOL je vlastníkem slovenské společnosti Slovnaft.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám