Hlavní obsah

Od zatím nejabsurdnějšího poplatku dávají mnohé banky ruce pryč

Novinky, pit
Praha

Devátý ročník ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek za rok 2013 má nakročeno do únorového finálového kola. V průběžném pořadí zatím vede poplatek za vedení úvěru. Novinky jsou generálním mediálním partnerem této ankety plné bankovních absurdit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

U poplatku za vedení úvěru není na škodu chvíli zůstat. Je to zhruba rok, co se tento poplatek dostal pod palbu kritiky a stal se mediálně diskutovaným tématem. „Hromadné vymáhání těchto poplatků faktu velmi pomohlo, což je ostatně asi i důvod, proč tento poplatek vede aktuální průběžné pořadí 1. kola,“ sdělil provozovatel serveru Bankovnipoplatky.com Patrik Nacher.

Jak Nacher uvedl, ze srovnání vývoje tohoto poplatku mezi lednem 2013 a lednem 2014 u vybraných úvěrových produktů českých bank vyplývá, že tlak spotřebitelů v této oblasti velmi pomohl.

„Nejen že si žádná banka nedovolila u svého produktu poplatek zvýšit, naopak, u řady nabízených produktů se poplatek snížil nebo zcela zrušil, vznikly i nové produkty, které jsou zcela bezpoplatkové,“ informoval Nacher.

V průběžném hlasování 1. kola, které končí na konci ledna, je zatím na druhém místě poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou, následovaný poplatkem za autorizační SMS.

V únorovém finálovém kole si to mezi sebou rozdá pětice nejabsurdnějších poplatků. Letošní vítěz bude vyhlášen 1. března 2014. V předešlém ročníku skončil jako první poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat.

Reklama

Výběr článků

Načítám