Hlavní obsah

Propad cen zlata vyvolal v Číně novodobou zlatou horečku

Novinky, jky

Doslova zlaté nákupní šílenství vyvolaly v Pekingu nízké ceny blýskavého kovu, které se dostaly na více než tříleté minimum. Zatímco na začátku roku 2013 činila světová cena zlata 1675,8 dolaru za troyskou unci, ve čtvrtek cena klesla pod magickou hranici 1200 dolarů za unci na 1197,1 dolaru. Cena zlata tedy za rok poklesla o 29,2 procenta a Číňané to vnímají jako šanci k větším nákupům.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nízké ceny zlata vyvolaly v Číně zlatou horečkuVideo: Reuters

 
Článek

Nejnovější propad v cenách investičního zlata v Číně znamenal, že se drahý kov prodával o bezmála 100 jüanů (330 korun) za gram levněji. Největší pekingské zlatnictví Caibai je už od minulého týdne zaplavené zákazníky. Cena zlatých investičních cihel aktuálně činí 790 korun za gram, ryzí zlato se pak dá koupit za 994 korun za gram.

Podle zástupců klenotnictví, které reaguje na vývoj světových cen zlata vždy už v průběhu dne, jde již o čtrnáctý významný propad v cenách zlata v tomto roce.

„Cena investičního zlata v našem obchodě se odvíjí na základě reálných světových cen zlata a jeho hodnotě na Šanghajské zlaté burze. Ceny korigujeme i více než 20krát za den. S příchodem konce roku a relativně nízkými cenami zlata, je zájem obrovský,” uvedl vedoucí zlatnictví Wang Čchun-li.

Reklama

Výběr článků

Načítám