Hlavní obsah

Budvar získal další zlato v Monde Selection

Právo, Vladimír Vácha
České Budějovice

Světlý ležák značky Budweiser Budvar získal další významné ocenění za kvalitu. V letošním ročníku celosvětového hodnocení Monde Selection získal zlatou medaili.

Foto: Budějovický Budvar

Ocenění pro Budvar

Článek

Na produkci pivovaru se tento světlý ležák podílí z 55 procent, vyváží se do téměř 60 států světa a na exportu piva z České republiky se podílí téměř z jedné pětiny.

Jak Právu řekl mluvčí pivovaru Petr Samec, Monde Selection patří mezi nejprestižnější a největší mezinárodní soutěže v hodnocení kvality a do letošního 52. ročníku se přihlásilo 3234 produktů z 87 států všech kontinentů. V samotné kategorii piv hodnotili odborníci 360 vzorků piva ze 113 pivovarů v 70 zemích.

„Získání zlaté medaile Monde Selection je dobrou zprávou pro nás a především pro naše zákazníky. Hodnocení prováděli belgičtí odborníci, z nichž řada patří mezi světově uznávané experty v oboru pivovarnictví. Důležité je především to, že naše pivo získává zlaté medaile Monde Selection opakovaně již od roku 1987. Pro spotřebitele jsou tyto medaile garancí toho, že naše pivo si vynikající kvalitu udržuje dlouhodobě,“ glosoval úspěch sládek pivovaru Adam Brož.

Téměř dvě desítky medailí

Prémiový světlý ležák Budweiser Budvar obdržel od roku 1987 v Monde Selection už celkem devět zlatých medailí a jednu stříbrnou. V soutěži se však daří i ostatním produktům Budějovického Budvaru.

Tmavý ležák Budweiser Budvar má na kontě celkem dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili a stejného skóre dosáhl také pivní speciál Bud Premier Select. Po jedné zlaté medaili získaly v minulosti i světlý ležák značky Pardál Echt a nealkoholické pivo Budweiser Budvar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám