Hlavní obsah

Ve Škodě Auto porostou mzdy o tři procenta

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Jednorázový bonus 20 tisíc korun a od dubna také vyšší mzdy o tři procenta dostanou zaměstnanci automobilky Škoda Auto. Vyplývá to z kolektivní dohody uzavřené mezi vedením firmy a odboráři, kterou obě strany v pátek podepsaly.

Foto: Škoda Auto

Výroba v Kvasinách

Článek

O tři procenta se bude navyšovat tarifní část mzdy, která tvoří větší část odměn. K ní se připočítávají různé příplatky a pohyblivé části mzdy. Vloni si lidé v dělnických profesích v automobilce vydělávali přes 32 tisíc hrubého měsíčně.

K navýšení tarifů dostanou zaměstnanci jednorázový bonus 20 tisíc korun, který je odměnou za dobré hospodářské výsledky společnosti. Ta vloni na tržbách prolomila další rekord, když utržila 262,6 miliard korun za prodej více než 939 tisíc vozů, a čistý zisk po zdanění dosáhl částky 15,4 miliard korun. Zmíněný bonus dostanou zaměstnanci, jichž má automobilka více než 26 tisíc, v květnové mzdě.

Kromě dohody o mzdě byla v rámci kolektivního vyjednávání uzavřena velmi důležitá dohoda o zaměstnanosti platná do konce roku 2018. „Dohoda zvyšuje jistotu zaměstnání všem pracovníkům v našich závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí,“ uvedli po podpisu smlouvy šéf odborů Jaroslav Povšík a člen představenstva odpovědný za personalistiku Bohdan Wojnar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám