Hlavní obsah

Značka Wenger na švýcarských armádních nožích končí

– Ibach

Švýcarské armádní nože se budou dál prodávat už jen pod značkou Victorinox. Jejich druhá značka Wenger po 120 letech své existence z trhu zmizí, oznámila firma Victorinox, která je vlastníkem a bývalým konkurentem Wengeru.

Foto: http://www.wenger.ch

Ilustrační foto

Článek

Victorinox, která vznikla v roce 1884 ve středošvýcarském Ibachu, koupila svého většího konkurenta Wenger v roce 2005, a zachránila jej tak před bankrotem. Od té doby prodává Victorinox světoznámé zavírací nože ve stovkách variant pod oběma značkami.

„Sjednocení obou produktů nám umožní lépe využít růstového potenciálu trhu,“ sdělila firma, která své nože nadále prodává švýcarské armádě.

Prodej švýcarských nožů se po teroristických útocích na USA ze září 2001 prudce propadl, protože kvůli zpřísnění bezpečnostních nařízení zmizeli z trhu cestující, kteří si je kupovali v bezcelních letištních zónách.

Obě firmy v roce 2003 zasáhly škrty ve švýcarské armádě. K oživení ale v roce 2008 dopomohlo nařízení švýcarského ministerstva obrany, které zakázalo účast v tendrech na armádní nože zahraničním firmám.

Obě firmy prodávají i další zboží jako hodinky nebo vybavení pro turistiku a kempování. Na některých těchto produktech značka Wenger zůstane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám