Hlavní obsah

Philips končí s výrobou televizorů, převezmou ji Číňané

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amsterdam

Nizozemský elektrotechnický koncern Royal Philips Electronics se po letech zbavuje výroby televizorů. Převede ji na společný podnik s názvem TP Vision, v němž bude mít 70procentní podíl čínská společnost TPV Technology se sídlem v Hongkongu, uvedla agentura Reuters. Pro Philips je výroba televizorů dlouhodobě ztrátová a firma se ji už delší dobu snažila prodat.

Foto: Novinky

Philips 42PFL7606K

Článek

Philips uvedl, že podmínky dohody zhruba odpovídají dohodě z loňského listopadu. Philips tehdy uvedl, že společný podnik do začátku podpoří investicemi a úvěry v objemu více než 100 miliónů eur, za což mu vznikne nárok na licenční poplatky minimálně 50 miliónů eur ročně.

Philips jednal s TPV Technology řadu měsíců. Původní dohoda z loňského dubna se v listopadu musela upravovat a Philips na sebe vzal ztráty v řádu miliónů eur.

Nový společný podnik bude vyrábět a prodávat televizory pod značkou Philips. Dohoda se nevztahuje na Spojené státy, kde už má Philips podobnou dohodu se společností Funai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám