Hlavní obsah

V nedělní Sportce se hraje o rekordních 183 miliónů

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší výhru v historii, více než 183 miliónů korun, může v neděli získat šťastlivec, který ve Sportce uhodne všech šest vylosovaných čísel a zároveň se mu podaří trefit poslední číslo z vylosovaného šestičíslí hry Šance.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dosud nejvyšší výhra padla podle mluvčího společnosti Sazka sázková kancelář Václava Jaloveckého v roce 2002, kdy si dva výherci rozdělili celkem 148,58 miliónu.

„Nejvyšší individuální výhra padla v roce 2003, výherce získal 112,93 miliónu,” řekl Právu.

Ten, kdo chce hrát o rekordní sázku, si ale musí vsadit celý tiket, tedy všech deset sloupků, a k tomu hru Šance. Celkem zaplatí 170 korun.

K výhře v řádu desítek miliónů ale stačí vsadit jediný sloupec za 16 korun. „V prvním tahu se v neděli bude hrát o 47,7 miliónu korun a ve druhém o 3,6 miliónu. Vyhrát můžete i s jediným vsazeným sloupkem,“ dodal Jalovecký.

Vysoká výhra padla naposledy ve středu, kdy Jackpot II. tahu vyhrál sázející, který vsadil náhodným tipem. V jednom ze sloupečků uhodl všech šest vylosovaných čísel, k tomu ještě přidal výhru v pátém pořadí a celkem si odnese 12,2 miliónu korun.

Nejčastější sázka ještě nikdy nepadla

Lidé podle Jaloveckého nejčastěji sázejí čísla 1, 2, 3, 4, 5, 6, a to přesto, že ještě nebyla nikdy vylosována. Druhou nejčastěji tipovanou kombinací čísel jsou násobky „šťastného čísla“ 7, tedy 7, 14, 21, 28, 35, 42 a ani tato kombinace ještě nikdy nevedla k velké výhře.

Dalšími oblíbenými kombinacemi jsou různé číselné řady nebo čísla, která tvoří na sázence líbivé obrazce.

Lidé podle mluvčího také výrazně více sázejí nižší čísla, pravděpodobně z důvodu sázení dat narození svých blízkých.

Méně náhodných tipů

Z dlouhodobého pohledu je podle Jaloveckého poměr mezi sázkami náhodným tipem a sázkami vlastní sázenkou přibližně padesát na padesát, ale letos sázející více věří vlastnoručně vyplněné sázence.

Za poslední dva roky připadlo dvakrát více hlavních vysokých výher na sázenky s osobně zvolenými čísly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám