Hlavní obsah

Budvar bude pivo na Slovensko dodávat přes dceřinou společnost

České Budějovice

Společnost Budweiser Budvar SK se od letošního roku stala výhradním importérem piva z produkce pivovaru Budějovický Budvar na tamní trh. Jejím úkolem bude komplexní péče o další rozvoj obchodních aktivit na slovenském trhu, jak uvedl mluvčí pivovaru Petr Samec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Slovensko se loni po Německu stalo druhým nejdůležitějším exportním teritoriem Budvaru. Na celkovém exportu pivovaru se podílelo ze 13 procent. Pivovar tam vyvezl 83 229 hektolitrů piva, což je o deset procent více než v roce 2010.

Budweiser Budvar SK je třetí dceřinou společností Budějovického Budvaru mimo Českou republiku. Nová dcera sídlí v Senci a má 13 zaměstnanců. Další pracovní místa byla vytvořena v logistice, dopravě a na dalších pozicích.

Dosavadními dvěma dceřinými společnostmi Budvaru je Budweiser Budvar Importgesellschaft mbH se sídlem v německém Erfurtu, ve Velké Británii pivovar zastupuje Budweiser Budvar U.K. Ltd. se sídlem v Londýně.

Budějovický Budvar loni prodal 1,32 miliónu hektolitrů piva, což je meziročně o 5,5 procenta více. Pivovar tak zaznamenal druhý nejlepší výsledek ve své stošestnáctileté historii. Lepší měl pouze v roce 2000, tehdy prodal 1,35 miliónu hektolitrů piva. Meziročně loni podnik dosáhl také nárůstu tržeb o 1,9 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám