Hlavní obsah

České dráhy zvýší na Vánoce svou kapacitu o více než 10 000 míst

Novinky, pit
Praha

V souvislosti s vánočními svátky posílí České dráhy (ČD) dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice. Více míst k sezení nabídnou zejména ve čtvrtek 22. a v pátek 23. prosince. Tyto dva dny bude ve vlacích ČD o více než 7000 míst k sezení více než obvykle, jak uvedl Petr Pošta z tiskového oddělení. Celkem se vánoční kapacita navýší o více než 10 000 míst.

Článek

Větší kapacitu budou mít spoje také na Štědrý den a 2. svátek vánoční. ČD nasadí do provozu maximální možné množství posilových vozů. „Předpokládáme, že místa navíc využijí i cestující, kteří zamíří na pohřeb Václava Havla,“ sdělil Pošta.

Těsně před Štědrým dnem rozšíří posilový expres Hradčany spojení mezi Prahou a Košicemi a větší kapacitu budou mít také autovlaky mezi těmito dvěma městy.

„Přestože bude v dálkových vlacích v období Vánoc k dispozici přes 10 000 dodatečných míst, cestujícím doporučujeme zakoupit si do dálkových spojů včas místenky,“ připomněl Pošta s tím, že v některých čtvrtečních a pátečních odpoledních vlacích zbývá jen několik volných míst.

Pošta rovněž upozornil na traťovou výluku Německých drah v období od 27. do 31. prosince, konkrétně v úseku mezi Děčínem a Drážďany (úsek Bad Schandau – Königstein), která ovlivní jízdu všech mezistátních vlaků mezi Prahou, Děčínem a Drážďany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám