Hlavní obsah

Kancelář firmy, již ministerstvo viní ze špatné práce na D47, někdo vykradl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Neznámý pachatel se v noci na pátek vloupal do brněnských kanceláří stavební společnosti Eurovia CS. Odnesl si kolem 200 000 korun a zatím blíže neurčené dokumenty. Ministerstvo dopravy viní firmu ze špatně odvedené práce na dálnici D47, povrch komunikace se vlní. Právě dokumenty související se stavbou dálnice v kanceláři byly.

Foto: Pavel Karban, Právo

Povrch dálnice D47 se na několika místech nepříjemně zvlnil.

Článek

"Někdo se vloupal do našeho objektu oblasti Morava. Ztratilo se nám podle dostupných informací asi 200 000 korun a nějaké dokumenty. V tuto chvíli zkoumáme, zda se ztratily i dokumenty, které se týkají dálnice D47," uvedla mluvčí stavební firmy Petra Kučerová.

Událost podle ní už vyšetřuje policie. "Zatím k této události žádné bližší informace nemám. Pokud firma podala trestní oznámení, budeme se tím ale samozřejmě zabývat," řekla brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková

Společnost Eurovia viní ministerstvo dopravy, že je odpovědná na problémový povrch nově postavené dálnice mezi Rudnou a Hrušovem na Ostravsku. Zvlnění se objevilo půl roku poté, co byl úsek v roce 2007 otevřen.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zvlnění vozovky reklamovalo, i po opravách ale dálnice bobtná dál. je možné, že úsek bude muset být celý přestavěn. Kontrolní vrty ŘDS prokázaly, že důvodem je zřejmě nevhodný rozpínavý materiál, například stavební odpad, který se nachází v podloží. Tato směs se vlhkem rozpíná a hýbe celou dálnicí.

Firma chce dokumenty zveřejnit

Eurovia ve středu oznámila, že zveřejní dokumenty, kterými obhájí stavební postup firmy ODS-Dopravní stavby Ostrava. Písemnosti se týkají výběru, schvalování a přejímání veškerého stavebního materiálu předepsaného pro tuto stavbu státem a rovněž průběhu kontroly výstavby až po současné jednání nynějších zástupců ministerstva a ŘSD. "Je divné, že se takováto věc stala den po oznámení, že zveřejníme dokumenty týkající se záležitostí okolo reklamací stavby dálnice D47," řekla Kučerová.

Na rozhodnutí zveřejnit dokumenty k D47 prý firma ani po dnešku nic měnit nehodlá. Společnost aktuálně podle Kučerové posílila ostrahu všech objektů, v nichž se nachází dokumenty související s D47.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám