Hlavní obsah

Akcie za miliardu si rozdělí šest manažerů. Apple odměnil úspěšné vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Šest manažerů americké společnosti Apple si rozdělí odměny ve formě akcií firmy za zhruba 60 miliónů dolarů, tedy za zhruba jednu miliardu korun. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Kimberly White, Reuters

Tim Cook (vlevo) a Steve Jobs

Článek

Výrobce mobilních telefonů iPhone, tabletů iPad a také notebooků a stolních počítačů dosáhl v uplynulém fiskálním roce rekordních příjmů ve výši zhruba 108 miliard dolarů (téměř dva bilióny korun).

Šéfové Applu ovšem nebudou schopni prodat akcie obratem. Část z nich bude uvolněna k prodeji až v roce 2012 a část až v roce 2016.

„Naše vedení je neuvěřitelně talentované a všichni jsou zcela odhodláni pokračovat v úspěchu, který Apple má,“ uvedl mluvčí společnosti v prohlášení pro tisk. „Je to odměna za to, že Apple zůstává nejvíce inovující společností světa,“ dodal.

Nejvyšší šéf Apple Tim Cook, který vystřídal nedávno zesnulého Steva Jobse, získal krátce po svém jmenování jeden milión akcií firmy, což je v přepočtu asi 400 miliónů dolarů (zhruba 7,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Apple prodal přes čtyři milióny iPhonů 4S

Tipy předních světových analytiků z minulého týdne se potvrdily. Společnosti Apple se podařilo za tři dny prodat rekordní čtyři milióny iPhonu 4S. Předchozí...

Výběr článků

Načítám