Hlavní obsah

Standard & Poor's to bere ve velkém, srazila rating 24 italským bankám

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miláno

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's sáhla na rating 24 italským bankám a finančním institucím. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že důvodem je obnovené „napětí na trhu“ a nižší vyhlídky na hospodářský růst.

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Sídlo Standard & Poor´s

Článek

„Podle našeho názoru opětovné napětí na trzích v periferii eurozóny, zejména v Itálii, a tlumení růstu vedou k dalšímu zhoršení provozního prostředí pro italské banky,“ sdělila agentura v prohlášení.

Mezi postiženými ústavy se podle agentury AP ocitly například Banca Monte dei Paschi Siena, Banco Popular či Banca UBI. Bez újmy naopak vyvázly velké italské banky jako Unicredit, Intesa Sanpaolo nebo Mediobanca.

Agentura navíc uvedla, že ztížené ekonomické podmínky nepovažuje za přechodné. Pokles v bankovním odvětví očekává Standard & Poor's minimálně pro příští dva roky.

Italská vláda by měla aktivněji provádět opatření ke zvýšení ekonomického růstu země a více se snažit snížit dluhovou zátěž v rámci veřejného sektoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám