Hlavní obsah

Česká spořitelna mění logo, Erste Bank představila včelku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včela, která byla symbolem spořitelen nejen v Rakousku, ale i v dalších regionech střední a východní Evropy od 19. století, se stává součástí loga rakouské bankovní skupiny Erste Group ve všech zemích, kde působí. Tedy i v Česku prostřednictvím České spořitelny.

Článek

„Včela byla vždy synonymem pro spoření, vzájemnost a tvrdou a poctivou práci. Pomocí tohoto symbolu se vracíme ke kořenům spořitelen, které byly založeny, aby podporovaly růst a umožňovaly lidem se postavit na vlastní nohy,“ uvedl Andreas Treichl, generální ředitel Erste Group.

Na základě rozhodnutí správní rady bude nový symbol zaveden na podzim 2012 jako společné logo.

„Volbou tradičního symbolu chceme jasně ukázat, že stejně jako včely jsou i spořitelny pilířem ekonomického růstu, prosperity a bohatství – pro jejich klienty i celé regiony, kde působí,“ dodal Treichl.

Matka i dcera zvýšily čistý zisk

Za poslední desetiletí se Erste Group stala jednou z největších finančních skupin střední a východní Evropy. Své zastoupení má v osmi zemích, kde provozuje 3200 poboček. Zaměstnává přes 50 000 lidí a jejích služeb využívá zhruba 17 miliónů klientů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Erste Group zvýšila v letošním prvním pololetí čistý zisk o 5,2 procenta na 496,3 miliónu eur (zhruba 12 miliard korun). Dařilo se i České spořitelně, která je bankou s největším počtem klientů v zemi. V prvním pololetí letošního roku meziročně zvýšila konsolidovaný čistý zisk o necelých 24 procent na 7,21 miliardy korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám