Hlavní obsah

Fortuna rozběhla loterii Loto, v loteriích chce hrát první housle

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sázková kancelář Fortuna v pondělí spustila novou číselnou loterii Fortuna Loto. Cílem Fortuny je získat do konce roku 2012 minimálně 20 procent trhu s číselnými hrami. Uvedl to ředitel Fortuna Loterie Martin Illner.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Sázková kancelář Fortuna

Článek

„Nejen díky Lotu, ale i dalším novým produktům, které připravujeme a brzy nabídneme, se chceme stát lídrem loterijního trhu v České republice,“ připomněl Illner.

Zhruba každý čtvrtý tiket loterie bude výherní. Jackpot v hodnotě několika desítek miliónů korun je možné vyhrát za jeden vsazený sloupeček v ceně 20 Kč. Jackpot bude startovat na částce deset miliónů korun a měl by být vyplácen několikrát ročně. První slosování proběhne 20. července, dále bude losováno vždy dvakrát týdně ve středu a v sobotu.

V současné době využívá Fortuna více než 700 prodejních míst, do konce letošního roku se jejich počet zvýší na 2000.

S konkurencí se roztrhl pytel

Loto Fortuny se stane přímým konkurentem loterie Sportka společnosti Sazka. Dalším konkurentem je Tipsport, který minulé pondělí začal přijímat vklady do loterie Tipšestka, jejíž první losování se uskutečnilo v neděli. Sazka poskytuje služby u více než 6000 terminálů, Tipsport prodává Tipšestku na téměř tisícovce prodejních míst, uvedla ČTK.

Povolení k provozování číselných loterií už od ministerstva financí získaly společnosti Chance a Synot Tip. Rozběhnout by se měly letos v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám