Hlavní obsah

Sazce přišlo na účet 200 miliónů, vyrovnává dluhy

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sazce v pátek na účtu přistálo 200 miliónů korun od společnosti Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Částku okamžitě použila na platbu dluhu vůči státu. Finance hodlá rovněž použít na výplaty výher, mzdy zaměstnanců a další běžný provoz, jak uvedla mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na účet insolvenčního správce Sazky JUDr. Josefa Cupky dnes byly připsány peníze, které by měly Sazce pomoci překlenout současný pokles tržeb a zajistit finanční zdroje na pokrytí veškerého běžného provozu loterijní společnosti,“ informovala Tichá.

Státu dluží Sazka 66 miliónů korun, kvůli nimž bylo s loterijní společností zahájeno ministerstvem financí správní řízení o pozastavení či odebrání licence.

Sázejte, peněz je dost

„Společnost Sazka jasně všem sázejícím deklaruje, že má dostatek finančních prostředků na výplatu všech výher a sázející nemusejí mít jakékoli obavy nadále sázet,“ ujišťuje Tichá s tím, že o víkendu proběhne další losováním Sportky, kde se v Jackpotu hraje o 32 miliónů korun.

Dalším cílem insolvenčního správce, pokud jde o provoz Sazky, je podle Tiché co nejrychleji dosáhnout shody na jednáních s mobilními operátory a obnovit na terminálech Sazky možnost dobíjení kupónů na mobilní telefony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám