Hlavní obsah

Věřitelé chtějí po Sazce 41,1 miliardy korun

– Praha • Aktualizováno

Městský soud v Praze v úterý oznámil definitivní počet věřitelů a výši jejich pohledávek vůči loterijní společnosti Sazka. Věřitelů je 2075 a jejich pohledávky dosahují bezmála 41,1 miliardy korun. Oznámila to mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Soudce nyní přihlášené pohledávky předá insolvenčnímu správci, který bude posuzovat jejich oprávněnost.

V pondělí ministerstvo financí rozhodlo o pozastavení loterijní licence pro Sazku. Důvodem bylo nevyplacení výherního jackpotu. [celá zpráva]

Dočasné zastavení provozování je vydáno na dobu 30 kalendářních dnů a znamená, že uplynutím 15 dní od doručení rozhodnutí Sazce je společnost povinna zastavit přijímání sázek na číselné loterie. Pokud Sazka výhru vyplatí, pozastavení licence by mělo být zrušeno.

Odvoláme se, tvrdí Sazka

Podle mluvčího společnosti Jana Tuny se Sazka proti pozastavení licence podle všeho odvolá. Pochybnosti o tom ale vyjádřily v pondělí společností KKCG a PPF, které patří mezi největší věřitele. Podle jejich vyjádření šéf Sazky Aleš Hušák svou liknavostí dělá prostor pro vznik konkurenčních loterií.

"Ani já, ani nikdo z vedení společnosti nečiní a nikdy nečinil žádné kroky, kterými bychom připravovali pole pro jakoukoliv konkurenci," ohradil se v úterý Hušák, který trvá na to, že společnost měla již před několika týdny připraven vlastní plán, který by Sazce umožnil získat peníze.

"Opakovaně pak řešení situace společnosti zabránili zástupci KKCG a PPF v předběžném věřitelském výboru," tvrdí Hušák, podle nějž Sazka dlužnou výhru postupně splácí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám