Hlavní obsah

Pražský Albert vymetl myši i trus a opět vítá zákazníky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v pátek povolila opětovné otevření prodejny Albert na ulici Cíglerově v devátém pražském obvodu. Ve čtvrtek tam totiž inspektoři při kontrole nalezli mrtvé myši a jejich trus.

Článek

Mluvčí sítě prodejen Albert Dana Dvořáková ve čtvrtek ČTK řekla, že v zázemí pražské prodejny byly nalezeny dvě uhynulé myši, které se do obchodu pravděpodobně dostaly zvenčí, a to při expedici či příjmu zboží. K této hypotéze se podle Dvořákové přiklonila deratizační firma, která uzavřenou prodejnu pravidelně kontroluje.

„Při dnešní následné kontrole, provedené v ranních hodinách inspektory SZPI za účasti vedení společnosti Ahold, již provozovna plně odpovídala hygienickým předpisům. Prodejna byla vyčištěna včetně těžko přístupných míst, byly odvezeny odpady a též volně ložené zboží ze včerejšího dne,“ uvedl Michal Spáčil z oddělení komunikace SZPI.

S obdobným problémem se setkali inspektoři SZPI na konci února, když byli nuceni uzavřít prodejnu Lidl v Prostějově. Na místě zjistili přítomnost myší, na některých potravinách si hlodavci evidentně i pochutnávali.

Celkem 280 supermarketů a hypermarketů Albert v Česku provozuje společnost Ahold.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám