Hlavní obsah

Sazka je v úpadku, sám Hušák má podat návrh na insolvenci

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Loterijní společnost Sazka se zmítá na hraně bytí a nebytí a spíše se blíží k druhé možnosti. Představenstvo Sazky v pondělí večer uvedlo, že firma se nachází v úpadku a samo chce podat návrh na insolvenci.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Šéf Sazky Aleš Hušák

Článek

Sazka podle serveru iHned.cz pověřila svého šéfa Aleše Hušáka, aby podal vlastní insolvenční návrh, nebo se připojil k návrhu místopředsedy představenstva Roman Ječmínka. Ten jej na Sazku podal svým jménem 18. března u Městského soudu v Praze jako statutární zástupce Sazky. Společnost je v insolvenčním řízení od ledna. Insolvenční návrhy jsou celkem tři.

„Věc zatím nebudeme nijak komentovat,“ uvedl na dotaz Novinek mluvčí Sazky Jan Tuna.

Sazku mohl podle jejího vedení zachránit úvěr ve výši 2,5 miliardy korun. Jeho získáním by ale firma začala spadat pod vedení rady řízené zástupci firem Penta a  E-Invest.  Insolvenční správce byl proti tomuto kroku.

Společnost přestala vyplácet výhry a v pondělí požádala trafikanty, aby přestali přijímat sázenky. Večer ale Tuna oznámil, že se Sazka vrací k sázení i vyplácení výher.

V pondělí převzala skupina PPF pohledávky podnikatele Radovana Vítka vůči Sazce. Kroky vůči této společnosti koordinuje s dalším velkým věřitelem, firmou KKCG Karla Komárka. [celá zpráva]

Insolvence je správný krok

"Podle objektivních ekonomických parametrů je Sazka nyní v postavení 'společnosti v insolvenci', která není schopna dostát svým závazkům. Skupina PPF je přesto připravena podílet se na záchraně Sazky, na její finanční konsolidaci a na jejím nákladném rozvoji, a to včetně podpory českého sportu," uvedl mluvčí PPF Milan Tománek.

"Skupina KKCG vítá podání insolvenčního návrhu místopředsedou představenstva společnosti Sazka Dr. Ječmínkem. Tento krok považuje za správný a dle zákona jediný možný k záchraně loterijní společnosti a k ochraně zájmů všech věřitelů," uvedl v pondělí mluvčí KKCG Dan Plovajko s tím, že Aleš Hušák a ostatní členové představenstva by se měli k tomuto návrhu neprodleně připojit.

Anketa

Sázíte Sportku i poté, když má Sazka finanční problémy?
ano, sázím dál
7,3 %
chtěl/a jsem, ale terminál sázky nepřijímal
1,3 %
ne, sázet jsem přestal/a
35,4 %
nikdy jsem nesázel/a
56 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 13479 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám