Hlavní obsah

Autobazary AAA se chtějí letos chytnout v Rusku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha/Budapešť

Skupina autobazarů AAA Auto hodlá v letošním roce vstoupit na ruský trh s ojetými vozy, naopak prodá svůj podíl v Rumunsku. Firma také bude usilovat o licenci pojišťovacího makléře v Česku a na Slovensku. Rozhodlo o tom představenstvo společnosti, jak společnost uvedla na svých stránkách.

Článek

„Představenstvo shledává za ekonomicky atraktivní možnost expanze do Ruska, a proto odsouhlasilo plán vstupu na ruský trh v roce 2011,“ píše se v prohlášení.

O ruském trhu skupina uvažovala již v roce 2007, pak však plány zhatila ekonomická krize. Místo expanze tak AAA Auto rušily pobočky v Polsku a Maďarsku. V průběhu letošního prvního pololetí by mělo navíc dojít k odprodání menšinového podílu v rumunské společnosti General Automobil.. Návrat na maďarský trh se zatím odkládá a společnost počká na stabilizaci tamního trhu s ojetými vozy.

V průběhu 18 měsíců chce AAA Auto otevřít nové pobočky v Liberci, Mostu, Jihlavě, Opavě a Mladé Boleslavi v České republice a v Nových Zámcích a v Prešově na Slovensku. Nyní společnost nabízí služby ve 25 pobočkách v Česku a na Slovensku včetně dvou autobazarů Auto Diskont.

Nové finanční služby

Letos chce firma získat licenci pojišťovacího makléře od České národní banky a Národní banky Slovenska pro svou dceřinou společnost za účelem správy všech pojistných smluv skupiny. Chce také vybraným skupinám zákazníků začít nabízet nový úvěrový produkt leasingového typu a na všech pobočkách nabídnout také víceúčelové hotovostní půjčky.

Za celý loňský rok autobazary AAA Auto prodaly 39 531 ojetých aut, což je meziroční nárůst o 7,3 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám