Hlavní obsah

Klienti CK Snail Travel odletěli na dovolenou, až když si koupili novou letenku

– Praha • Aktualizováno

Sedmnáct klientů cestovní kanceláře Snail Travel mělo na pražském ruzyňském letišti problémy s odletem. Nemohli totiž nastoupit do letadla, se kterým měli odcestovat na týdenní dovolenou na portugalský ostrov Madeira, protože kancelář nezaplatila provozovateli letu CK Fischer. Serveru Novinky to potvrdil mluvčí CK Fischer Daniel Plovajko s tím, že klienti odcestovali až poté, co si zakoupili nové letenky.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Předpokládám, že klienti budou požadovat proplacení zakoupených letenek po CK Snail Travel," uvedl pro Novinky Plovajko.

Odlet klientů na Madeiru byl naplánován na 13.00 hodin. CK Fischer, která ho má na starosti, ale nařídila, že klienti Snail Travel nepoletí. Podle vyjádření Plovajka společnosti CK Fischer totiž Snail Travel dlouhodobě neplatí pronájem míst v letadle. Jde řádově o půlmiliónovou sumu, uvedl mluvčí.

"Doporučili nám, ať si letenku zakoupíme za 8000 korun. To je nehorázné, protože za letenku jsme zaplatili už v ceně zájezdu. Teď tu s sebou ani tolik peněz nemáme," řekla serveru tn.cz jedna z klientek CK Snail Travel, která je na invalidním vozíku.

Plovajko dále Novinkám řekl, že letoun nabere v Portugalsku na zpátečním letu na vlastní náklady 18 klientů CK Snail Travel a dopraví je do Prahy. „Náklady budeme samozřejmě posléze CK Snail Travel účtovat,“ zdůraznil mluvčí s tím, že jinak by tam lidé museli zůstat.

Cestovní kancelář Snail Travel International působí na českém trhu 12 let. Byla založena v roce 1998 jako specializovaná kancelář na oblast Portugalska a portugalsky hovořících zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám