Hlavní obsah

Nová malá basa je jen na 11 piv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňský Prazdroj uvede v sobotu na trh novou vratnou přepravku. Jde o obal na 11 klasických vratných lahví ležáku, který je poloviční oproti současným "basám" na 20 piv. Informoval o tom anažer značky Pilsner Urquell Karel Kraus.

Článek

Podle obchodníků s pivem by neměla nová přepravka způsobit ve skladech a vozidlech logistické problémy, protože dva nové obaly vedle sebe zaujímají stejný prostor jako jeden současný. Podobné "půlpřepravky" už používají zahraniční pivovary několik let.

Prazdroj jich nakoupil statisíce kusů, cenu investice nesdělil. Staré přepravky na 20 piv Pilsner Urquell zůstávají podle mluvčího Jiřího Marečka nadále v oběhu, jejich počet se měnit nebude. Firma je vyřazuje postupně podle opotřebení. Nová přepravka zaujímá poloviční plochu oproti současné. 

"Skladníci ani přepravci s nimi nebudou mít žádné problémy. Dobře se s nimi manipuluje a je možné složit dvě vedle sebe do velikosti jedné velké," dodal mluvčí. Na plochu dnešní přepravky se tak díky úspoře vnitřního prostoru vejde místo 20 o dvě piva více.

Je o polovinu lehčí

"Nová poloviční přepravka má bezmála o polovinu menší váhu než ta klasická. Spotřebitelé budou mít pohodlnější nákup," řekl Kraus. Zatímco klasická pivní přepravka s 20 lahvemi váží přes 17 kilogramů, poloviční s 11 pivy o osm kilogramů méně. Její hmotnost je tedy téměř totožná s balením šesti 1,5litrových minerálních vod, s nimž spotřebitelé běžně manipulují jednou rukou, dodal manažer značky.

Záloha na "půlpřepravku" činí 50 korun. V zahraničí jsou zavedeným a osvědčeným balením, řekl Kraus. "Přepravku už viděl na letošním Pilsner Festu, který se konal v areálu pivovaru Prazdroj. Je pěkně označená, takže ji jak skladníci, tak kupující poznají z velké dálky," řekl jeden z plzeňských maloprodejců piva.

Jako první si budou moci toto balení koupit lidé o tomto víkendu v hypermarketu Globus. Od října se pak plzeňské poloviční přepravky objeví v dalších obchodních řetězcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám