Hlavní obsah

Komise zakázala reklamu, v níž se střílí po vietnamských prodavačích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Rada pro reklamu zakázala reklamu, v níž se za střelby a křiku lidí vyhlašovala cenová válka vietnamský obchodníkům. Spot vysílají některá pražská rádia a má lákat do prodejny společnosti Diesel Store v Praze. Podle arbitrážní komise je reklama neetická. Proti reklamě protestovali zástupci Vietnamců v ČR a občanská sdružení.

Článek

"Rozhlasová reklama 'Cenová válka' porušuje platný etický Kodex reklamy, a to tím, že používá negativního vymezování vůči národnostně definované skupině obyvatel," uvedla komise v tiskové zprávě.

V reklamě se mimo jiné říká, že "Diesel Store vyhlašuje cenovou válku vietnamským obchodníkům", přičemž je hlas doprovázen zvukem střelby a lidským křikem.

Komise dodala, že podle kodexu nesmí reklama obsahovat nic, co by hrubým a nepochybným způsobem uráželo národnostní, rasové nebo náboženské cítění spotřebitelů. "Tuto reklamu lze jednoznačně označit za xenofobní," dodala rada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám