Hlavní obsah

Prima koupí většinu v regionální Genus TV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televize Prima koupí prostřednictvím společnosti Regio Media většinový podíl 51 procent v regionální televizi Genus TV se sídlem v Liberci. V pátek to sdělil mluvčí Primy Ladislav Pavlík. Cenu transakce televize nezveřejnily. Transakci musí podle zákona schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Foto: Prima, Novinky

Nové logo televize Prima

Článek

Genus TV získala licenci k vysílání v březnu 1996 a podle údajů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání je po prodloužení platná do roku 2020. Většinový podíl prodala Primě firma S group holding, která bude i nadále držet menšinový podíl 49 procent.

"Rozhodnutí o vstupu strategického partnera ovlivnila zejména potřeba zapojit libereckou televizi do procesu digitalizace pozemního televizního vysílání v České republice," uvedl předseda představenstva Genus TV, člen představenstva a finanční ředitel S group holding Petr Myška.

"Genus TV od začátku své existence sdílí vysílací frekvenci s Prima TV. Je proto logické, že jsme akceptovali nabídku majitele této celoplošné televize," dodal Myška.

Regio Media má již podle údajů Primy majetkové podíly v regionální televizi ústecké (Lyra), mostecké (DAKR), plzeňské (ZAK), olomoucké (Morava) a karlovarské (Vřídlo) a spolupracuje s TV Vysočina.

Zbývající regionální vysílatelé se sdružili do Regionální televizní agentury (RTA). RTA je držitelem licencí pro TV vysílání na frekvencích sdílených s Primou v pěti regionech ČR. Regiony zpravodajsky pokrývá RTA ze studií v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Ostravě a Zlíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám