Hlavní obsah

Sčítání lidu ve čtvrtek končí

Novinky, pit
Praha

Čtvrtek je posledním dnem, kdy si lidé mohou ještě vyzvednout a zároveň odevzdat sčítací formuláře. Informoval o tom mluvčí Sčítání lidu, domů a bytů 2011 (SLDB 2011) Ondřej Kubala.

Článek

Organizátoři akce mají zpět přes pět miliónů sčítacích lístků, velká část jich ale ještě leží na poště a postupně se předávají statistickému úřadu.

Opozdilci si mohou formuláře stále vyzvednout na sběrných místech České pošty, na obecních úřadech i na pracovištích Českého statistického úřadu (ČSÚ).

„Do zítřka by měl každý také podle zákona vrátit vyplněné formuláře statistikům,“ připomněl Kubala s tím, že jedinou výjimku mají lidé, kteří si vyzvedli formuláře v tzv. dodatečném sečtení po 5. dubnu.

Pro ty platí prodloužená lhůta odevzdání do úterý 19. dubna. O půlnoci z úterý 19. na středu 20. dubna pak zároveň skončí možnost odesílat formuláře na internetu.

Vyplňování on-line frčí

Podle Kubaly lidé v hojné míře využívají možnost odesílat vyplněné formuláře přes internet.  Do středy v půl osmé ráno obdržel ČSÚ přes 3,7 miliónu vyplněných formulářů.

„Minulý týden začalo už také skenování papírových formulářů, které sbírá Česká pošta. Do dnešního rána už projelo skenovací linkou 1,4 miliónu papírových formulářů,“ informoval Kubala. Skenování bude podle něj pokračovat celý duben, květen a pravděpodobně i v části června.

Reklama

Výběr článků

Načítám