Hlavní obsah

V Orlové zemřela členka volební komise

Právo, den
Orlová

Moravskoslezští záchranáři se v sobotu odpoledne snažili zachránit sedmasedmdesátiletou členku volební komise v Orlové na Karvinsku. Ta zkolabovala ve volební místnosti na jedné z orlovských základních škol. I přes rychlou pomoc se však nepodařilo ženu zachránit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Informaci o náhlém bezvědomí ženy v prostorách základní školy v Orlové, kde se v té době konaly volby, obdrželi operátoři v sobotu po půl třetí odpoledne. Na místo posádka rychlé lékařské pomoci dorazila během pěti minut od převzetí výzvy,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Sedmasedmdesátileté člence volební komise začali bezprostředně po jejím náhlém zkolabování pomáhat i lidé na místě. Ti také zahájili základní resuscitaci. V započaté nepřímé srdeční masáži po příjezdu pokračovali záchranáři.

„Lékařka pak u pacienty provedla intubaci dýchacích cest a připojila ji k přístrojem řízené ventilaci. Přes veškerou snahu i podané léky se však záchranářům ani po tři čtvrtě hodině nepodařilo obnovit činnost pacientčina srdce. Lékařka musela nakonec konstatovat její smrt,“ shrnul Humpl.

Výsledky voleb v Orlové naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám