Hlavní obsah

Janouškové a Rittigové už pro nás nic neznamenají, prohlásil Svoboda

Novinky, Václav Lang
Praha

Poslanec a bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda, který se bude na podzim znovu ucházet o primátorský řetěz, uvedl ve čtvrtek spolu s dalšími kandidáty volební kampaň ODS. Mimo jiné prohlásil, že strana už v hlavním městě nemá problémy s lobbisty a politickými podnikateli, jmenovitě uvedl Romana Janouška, Ivo Rittiga a Tomáše Hrdličku.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS)

Článek

„Dnes v Praze nemáme problém se svými členy,“ prohlásil Svoboda a jako příklad uvedl Romana Janouška, Ivo Rittiga a Tomáše Hrdličku. „Jsou to lidé, kteří už pro nás nic neznamenají, nemají na naši stranu žádný vliv,“ dodal.

V podobném duchu hovořil i předseda pražské ODS Filip Humplík, který je dvojkou na kandidátce. „ODS není strana, která je pro nějaké speciální skupiny, povýšené inteligenty, a současně nejsme ti, kteří se zavírají do pražské kavárny,“ řekl. ODS je podle něj otevřená novým tvářím.

Exprimátor Svoboda zkritizoval současné vedení hlavního města a prohlásil, že se po personální obměně na radnici zastavily pozitivní změny. „A jediné, co Praha dělá, je, že si nakupuje majetek,“ uvedl.

Více strážníků

Město by podle něj mělo být vedeno otevřeně a transparentně, tak aby si všichni lidé mohli prohlédnout smlouvy a podklady k zakázkám. „Korupci nelze nikdy úplně zabránit, ale lze snížit možnosti, aby byla,“ řekl.

Rád by také zvýšil počet strážníků v ulicích, a to až o 500 lidí. Podle něj by městští policisté mohli přenechat pokuty za parkování a nasazování botiček soukromým agenturám a starat se především o klid v ulicích. „Strážník musí být ten, kdo je v tom městě 24 hodin denně. Nic jiného nefunguje než pohled na strážníka,“ prohlásil.

Samotná kampaň pražských občanských demokratů započne 1. září. Strana na ni v hlavním městě vyčlenila 10 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám