Hlavní obsah

V pražské MHD bude kvůli covidu opět znemožněn nástup předními dveřmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V pražské veřejné dopravě bude od pondělí 17. ledna v rámci proticovidových opatření cestujícím opět znemožněn nástup do vozů předními dveřmi. Nebude také možné sedět na prvních sedačkách za řidičem a lidé nebudou muset stiskávat tlačítka dveří.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dopravní podnik (DPP) zároveň upravil vnitřní organizaci práce na dispečincích a takzvaných střídacích bodech řidičů.

ČTK to ve čtvrtek sdělila mluvčí podniku Aneta Řehková. K podobným opatřením přistoupil DPP v jednotlivých koronavirových vlnách i loni a předloni.

V městských autobusech v Praze nebude od pondělí možné nastupovat předními dveřmi a prostor v jejich blízkosti bude za první řadou sedadel oddělen páskou. Sedadla v první řadě tak nebude možné využívat.

Pražská MHD bude v lednu jezdit podle omezených jízdních řádů

Domácí

Na příměstských linkách nebudou moci cestující využít sedadla bezprostředně v okolí řidiče. V příměstských linkách DPP vyzval cestující, aby si jízdenky kupovali bezhotovostně.

Přední dveře se nebudou otevírat ani u starších typů tramvají a rovněž zde bude prostor prvních dveří od zbylé části pro cestující oddělen páskou. Lidé nastoupí všemi dveřmi pouze u nejnovějších typů, kde je kabina řidiče zcela oddělena.

DPP zavedl kvůli koronavirové variantě omikron také některá interní opatření. Kvůli snížení kontaktu zaměstnanců se změnila organizace práce v dispečincích a střídacích bodech řidičů a strojvedoucích.

FOTO: Praha začala měnit přístřešky MHD

Domácí

V případě zvyšujícího se počtu pozitivně testovaných je podnik připraven např. navýšit přesčasy nebo využije zaměstnance pracující na dohodu a případně posune termíny pravidelných školení řidičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám