Hlavní obsah

Národní muzeum rozzářil „videomapping století“. Lidé si museli chvilku počkat

Novinky, luh
Praha
Aktualizováno

Budovu Národního muzea, která byla několik let zavřená kvůli celkové rekonstrukci, v sobotu večer rozzářil videomapping s názvem Svědek dějin, prezentovaný jako „videomapping století”. Organizátoři diváky chvíli napínali, protože v avizovaný čas byla na náměstí tma, po chvíli se však světelná show přece jen rozběhla.

Záznam: Videomapping století: Svědek dějinVideo: Novinky

 
Článek

Svědek dějin, jak tvůrci videomapping pojmenovali, má divákům připomenout klíčové události tuzemské historie, kterým budova Národního muzea, jež stojí na Václavském náměstí, jako tichý svědek přihlížela.

V sobotu byla na programu projekce ve 20 hodin - lidé na náměstí si však museli chvilku počkat několik minut ve tmě. Když už začali pochybovat, zda se vše podaří, obejvila se na budově muzea velká čísla a show začala.

Další projekci - přidanou kvůli velkému zájmu - organizátoři naplánovali od devíti hodin.

Foto: Novinky

Mapping na národní muzeum

Videomapping s promítáním nejen na historické budovy se stává pravidelnou součástí života metropole. Velkou oblibu si získal Signal festival, který v České republice probíhá od roku 2013. I v jeho rámci tvůrci světelných show připomínali výročí Československa. [celá zpráva]

Rekonstruovaná budova Národní muzea byla za účasti vybraných hostů slavnostně otevřena v sobotu odpoledne. [celá zpráva] Běžní návštěvníci se budou moci dovnitř poprvé podívat v neděli od desíti hodin.

K vidění budou dvě nové výstavy o historii muzea a době minulého století, zaměřené na soužití Čechů a Slováků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám