Hlavní obsah

ČSSD si na billboardech utahuje z Mackovy facky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volební tým ČSSD se rozhodl reagovat v kampani na facku, kterou v sobotu na sjezdu zubařů uštědřil člen ODS Miroslav Macek ministru zdravotnictví Davidu Rathovi. Po celé republice visí a budou viset desítky billboardů s varovným textem.

Článek

"ODS a Macek dají nám pár facek," praví se na nových billboardech ČSSD. V černém rámečku je dovětek: "Opravdu chcete změnu podle ODS?" "Nahradí část našich billboardů," řekl v úterý Právu volební manažer soc. dem. Jaroslav Tvrdík.

Zákeřný úder, kterým Macek Ratha napadl, je podle něj natolik závažná věc, že vyzval šéfa stomatologické komory Jiřího Pekárka, aby ze situace vyvodil odpovědnost.

"Situace byla čitelná. Pan Pekárek věděl, co je pan Macek zač, znal jeho minulost i jeho výhrůžky a nechal ho řídit valnou hromadu komory," poznamenal Tvrdík. Pekárek po incidentu tvrdil, že netušil, co Macek proti ministru chystá, a za jeho čin se omluvil.

"Kdyby měl pan Pekárek trochu cti v těle a chtěl by zachovat tvář lékařům, které reprezentuje, tak by převzal odpovědnost. Okamžitě by měl rezignovat," doplnil Tvrdík s tím, že nový billboard je také vzkazem Pekárkovi: "Pane Pekárku, rezignujte!" Výzva ČSSD podle Tvrdíka nemíří proti slušným lékařům.

Reklama

Výběr článků

Načítám