Hlavní obsah

Double-decker ČSSD se po dálnici řítil čtyřicítkou

Právo, trj

První oficiální jízdu double-deckeru s krajskými volebními lídry ČSSD po dálnici D1 z Průhonic do Prahy provázelo v pondělí troubení mnohých řidičů. V Praze se lidé zastavovali a ukazovali si, kdo vlastně uvnitř sedí.

Článek

Po cestě v nejpomalejším pruhu dálnice 4,5 metru vysoký double-decker jako nadměrné vozidlo doprovázely vozy s oranžovými výstražnými světly. Volební autobus jel po dálnici 40kilometrovou rychlostí a podle zdroje Práva ze společnosti Hotliner, která se o něj stará, má pro to od ministerstva dopravy patřičná povolení.

Volební lídr na Pardubicku a ministr pro místní rozvoj Radko Martínek měl prý z jízdy krásný zážitek. Troubení řidičů mu nevadilo. "Viděl jsem, že to bylo z nadšení," smál se Martínek.

Lídr ČSSD na Liberecku Cyril Zapletal řekl, že pohnutky řidičů neznal. Podle něj troubili zřejmě proto, že jim autobus přišel exotický. "Určitě s ním budeme jezdit i po Liberecku, ale na dlouhé cesty to není," reagoval Zapletal.

Double-decker by se měl po nočním přesunu v úterý objevit na Karlovarsku. Tamní lídr ČSSD Jaroslav Fiala Právu řekl, že drtivá většina okolojedoucích řidičů mávala. Autobus by měl podle Fialy v úterý svézt i první voliče a, a to mezi Karlovými Vary a Ostrovem nad Ohří. "Pak následuje Cheb a Sokolov," přiblížil Právu.

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík si také myslí, že lidé autobus zdravili z radosti. Podle Tvrdíka bude volební tým soc. dem. pro přesuny autobusů volit takové časy a trasy, aby co nejméně blokoval silnice. "Chceme být k občanům obecně i k řidičům co nejohleduplnější a nejšetrnější," řekl Právu Tvrdík.

Podle něj se první jízda double-deckeru, po níž premiér Jiří Paroubek rozdával ženám růže, prostě vydařila. Autobus jednoznačně plní symboliku ČSSD jako moderní evropské strany, současně provázané na prosperující ČR, shrnul Tvrdík.

Reklama

Související články

Blair daroval příteli Paroubkovi double-decker

Šéf britského kabinetu a lídr labouristů Tony Blair v pátek těsně před polednem přijel do Prahy. Důvodem je jeho podpora českým sociálním demokratům...

Výběr článků

Načítám