Hlavní obsah

Náměstkem policejního prezidenta bude Jan Brázda z Plzně

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní prezident Vladislav Husák pověřil s účinností od 15. ledna funkcí svého náměstka pro uniformovanou policii dosavadního zástupce ředitele Krajské policejní správy v Plzni plukovníka Jana Brázdu. Osmačtyřicetiletý policejní důstojník slouží u policie od roku 1976.

Článek

Před nástupem na Krajskou policejní správu velel devět let plzeňskému ředitelství policie. Brázdu v nové funkci Právu potvrdil mluvčí policejního prezidia David Kubalák s tím, že Brázda bude pověřen náměstkem do doby, než bude znám vítěz výběrového řízení na tuto funkci.

"Jsem potěšen, že jsem dostal důvěru, abych mohl alespoň dočasně pracovat v týmu policejního prezidenta. Budu se snažit mimo jiné o zlepšení mediálního obrazu policie," reagoval na své povýšení Brázda.

Ten je z poslední doby známý sporem s plzeňskou státní zástupkyní Antonií Zelenou, na kterou podal trestní oznámení za to, že se po pravomocném skončení přípravného řízení v souvislosti s technoparty CzechTek 2004 snažila zasahovat do netrestního řízení a personálních záležitostí policie, což je prý v rozporu s kompetencemi státního zástupce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám