Hlavní obsah

Dopravu místy komplikuje déšť se sněhem

ČESKÁ REPUBLIKA

Déšť se sněhem v pondělí odpoledne zkomplikoval dopravu ve Zlínském a Olomouckém kraji a na jihu Čech V obou moravských krajích je i na silnicích první třídy nutná při jízdě zvýšená opatrnost. Silnice mezi Mokrou na Českokrumlovsku a Volary na Prachaticku je nesjízdná pro kamióny, problémy jsou i na dalších silnicích na jihu Čech.

Článek

"Nyní máme problémy na silnici I/3 v okolí Velešína, kde stojí fronta kamionů," řekl dispečer českokrumlovské Správy a údržby silnic. Na místo podle něj míří sypači, přes kolonu nákladních vozů se však dostávají jen obtížně. Ráno byl kvůli uvízlým automobilům neprůjezdný také Netřebický kopec na silnici I/3 mezi Velešínem a Kaplicí-nádražím.

U Slunečné na Prachaticku několik hodin blokovalo silnici I/39 několik uvízlých automobilů. Úsek je problematický, protože silničáři nemohou kopec s prudkým stoupáním udržovat chemicky a dopravu tam často komplikují řidiči bez zimní výbavy.

Jihočeské silnice I. třídy většinou kryje rozbředlá vrstva sněhu po chemickém ošetření. Na komunikacích nižších tříd leží ujetý sníh. Na Jindřichohradecku silničáři varují před zledovatělým sněhem s vyjetými kolejemi.

Problémy na severu Moravy

Ve Zlínském kraji je nutné dávat pozor především na silnicích na Vsetínsku, Kroměřížsku a Uherskohradišťsku. Na vozovkách druhých a třetích tříd většinou leží rozbředlá vrstva sněhu. Ve vyšších polohách Vsetínska zůstává na komunikacích stále až 20 centimetrů sněhové kaše, řidiči musejí počítat i s vyjetými kolejemi. Na souvislou vrstvu sněhu narazí motoristé ve výše položených oblastech i na Kroměřížsku. Teplota se na celém území pohybuje od minus jednoho do plus dvou stupňů, dohlednost je kvůli srážkám snížena.

Na Olomoucku se mohou řidiči setkat na silnicích se sněhovou kaší a i ujetým sněhem  Na nový sníh mohou motoristé narazit ve vyšších polohách na Prostějovsku a místy na Přerovsku.  Déšť se sněhem hlásí také silničáři z Jesenicka. "Od rána napadl asi centimetr sněhu. Nová sněhová nadílka je těžká, protože je nasáklá vodou," řekl dispečer jesenických silničářů Petr Kössler.   

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám