Hlavní obsah

Prahu ozářil tradiční ohňostroj

– PRAHA
Právo, Lenka Hloušková

Tisíce Pražanů a návštěvníků metropole sledovaly na mostech a nábřežích v neděli krátce po 18. hodině tradiční novoroční ohňostroj. Barevnou podívanou nazvanou Země úsměvů odpálili pyrotechnici z Letné. Trvala 11 minut a 31 sekund.

Článek

Do vzduchu postupně vyletělo 6187 projektilů, kalibrů od 18 milimetrů do 200 milimetrů. Během podívané se na obloze tvořily i nejrůznější útvary, například srdce. Program v ceně 1,4 miliónu korun se připravoval téměř tři týdny. Část sumy hradilo město, část energetické podniky.

Ohňostroj způsobil problémy v městské hromadné dopravě. Dopravní podnik i přes dočasné uzávěrky tramvajových a autobusových linek neposílil provoz metra na trase A, které jezdilo v osmi minutových intervalech. Stovky lidí se tak do souprav nevešly. Provoz byl kritický zejména od půl šesté do půl sedmé odpoledne.

Vlaky stály ve stanicích dlouhé minuty, neboť lidé na nástupištích nechtěli přijmou to, že se do vagónů již nevejdou, a tím pádem nestihnou začátek světelné podívané. Stejná situace se opakovala i po skončení show. Lidé nechtěli čekat dlouhé minuty na další soupravu a riskovat, že se nevejdou ani do ní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám