Hlavní obsah

Provoz na silnicích komplikují náledí a sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Oteplení, které přišlo s novým rokem, vytvořilo na silnicích na mnoha místech ČR ledovku. Na Moravě a v českých horách stále komplikuje dopravu sníh. Vítr vytváří závěje a sněhové jazyky. Některé silnice nižších tříd ve Zlínském kraji jsou uzavřeny. V Karviné stále trvá kalamita.

Článek

V Karviné nadále pokračuje kalamitní stav. "To nejhorší sice máme za sebou, ale čeká nás ještě hodně práce, aby se situace dostala do normálu," řekl karvinský primátor Antonín Petráš (KSČM). Město je zahlceno sněhem. Na cestách i chodnících jsou metrové bariéry. "Musíme řešit, kam sníh odvezeme," konstatoval primátor.

Kvůli závějím jsou neprůjezdné silnice nižších tříd na Novojičínsku, Opavsku, Uherskohradišťsku a Vsetínsku, jedna silnice je uzavřená na Jesenicku. Některé vedlejší silnice byly uzavřeny na Hodonínsku. Na moravsko-českém pomezí a na východě Čech hrozí mnohde náledí.

Podle informací silničářů mohou situaci dále zkomplikovat nové přeháňky, v Beskydech začalo po ránu opět sněžit. Na většině území se ale otepluje a sníh začíná roztávat.

Náledí se tvoří například na některých silnicích na Vysočině a ve Středočeském kraji. Na mnohých cestách jsou zbytky rozbředlého sněhu.

Vítr tvoří závěje

Na Uherskohradišťsku neprojedou motoristé kvůli závějím mezi Suchou Lozí a Volenovem, Korytnou a Studeným vrchem a Rasovou a Komňou a na Vsetínsku mezi Valašským Meziříčím a Velkou Lhotou. Silničáři na místo poslali frézy, ty by silnici měli zprůjezdnit kolem poledne.

Kvůli závějím uzavřeli silničáři také některé silnice třetí třídy v okolí obce Velká na Veličkou na Hodonínsku. Pozor si musí dávat řidiči také na Břeclavsku a Znojemsku.

Silničáři upozorňují, že při cestě do horských oblastí na Liberecku jsou potřebné sněhové řetězy. "Očekáváme dnes velký provoz, první den v roce se vždy vyměňují turisté v horách," řekl dispečer silničářů z Hrabačova.

Reklama

Výběr článků

Načítám