Hlavní obsah

Prvními dětmi roku 2006 jsou Stanislav a Hynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

První český občan letošního roku přišel na svět jen několik vteřin po půlnoci. V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem se narodil Stranislav Mejzlík. První minutu po půlnoci stihl ještě přijít na svět Hynek Heger v Praze.

Článek

Do deseti minut po půlnoci se ještě narodilo dalších pět dětí, a to v Plzeňském, Jihomoravském, Moravskoslezském a Ústeckém kraji. Na prvního občánka naopak dlouho čekali na Karlovarsku.

Třetím dítětem, které se první den roku narodilo, je chlapeček Jaroslav. Světlo světa spatřil v plzeňské Mulačově nemocnici čtyři minuty po půlnoci. Jen o minutu později se ozval křik malého Ondřeje na porodním sále ve vyškovské nemocnici. Stal se letošním prvním Jihomoravánkem. V 0:10 ho v brněnské fakultní nemocnici následovala holčička.

První dítě Moravskoslezského kraje se narodilo sedm minut po půlnoci ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, jež patří do privátní sítě Euromednet. Je to dívka a rodiče ji pojmenovali Jaroslava. Během první hodiny roku 2006 se kraji narodila ještě další holčička, a to v Městské nemocnici Ostrava. Do šesti hodin ráno přišlo v regionu na svět dalších pět dětí.

Hodinu a sedm minut po půlnoci se mohli rodiče radovat z chlapečka Radovana. Přišel na svět v kroměřížské nemocnici a je prvním letošním občánkem Zlínského kraje. V olomouckém regionu čekali na první mimino do 2:00, kdy se v nemocnici ve Šternberku narodila holčička Julie. Další děvčátko přišlo v této porodnici na svět až před půl sedmou. Ostatní porodnice v kraji na první novorozeně zatím čekaly.

Deset minut po druhé hodině přišel na svět první letošní Jihočech. Je jím Michal Kozlík, který se narodil v písecké nemocnici. O hodinu a pět minut později než Michal se v rakovnické porodnici rozezněl křik malého Vojtěcha Ohnemichla, který je prvním letošním Středočechem.

Na Vysočině na první dítě čekali až do 4:50, kdy v havlíčkobrodské porodnici přišla na svět Pavlína z Věžnice. Na Karlovarsku se do rána žádný nový občánek nenarodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám