Hlavní obsah

Langer v PF ze Sněmovny varuje před levárnami

Právo, luk
PRAHA

Zatímco většina politiků či institucí zvolila při výběru svých novoročních přání tradiční formy, například obrázek Hradčan, někteří představitelé ODS nezapomněli na politiku.

Článek

Tak například tiskové oddělení použilo nový symbol občanských demokratů v podobě modré turistické značky směřující doprava.

Radikálnější byl místopředseda ODS a Sněmovny Ivan Langer, na jehož stranicky laděném přání, rozesílaném kanceláří dolní komory, je značka zákazu odbočování vlevo a nápis "Ať se nám v roce 2006 vyhýbají všechny levárny..."

"Je to PF s humornou nadsázkou. Opravdu považuji příští rok za nesmírně zásadní v tom smyslu, jestli nás potká levárna, nebo ne. A já si přeji, aby nás nepotkala," řekl Langer Právu.

Obálka s jeho přáním do volebního roku 2006 obsahuje razítko Sněmovny a poštovné 7,50 korun. Langer si podle svých slov návrh a vytištění přání financoval sám, přišlo jej na 13 tisíc korun. Rozeslání zajišťovala zčásti Sněmovna a zčásti poslanecká kancelář. U ústavních činitelů je tento postup obvyklý. Kdyby podle Langra někdo namítal, že si dělá kampaň, pak nevidí důvod, proč by měl být politik sterilní.

Do problémů se loni před volbami do Evropského parlamentu dostala senátorka a kandidátka KDU-ČSL Zuzana Roithová, která rozeslala 200 volebních letáků za peníze daňových poplatníků. Po kritice straníků náklady Senátu zaplatila.

Langer tehdy reagoval, že šlo o vážný prohřešek, který je ale spíše etického charakteru. "V životě by mě nenapadlo využívat parlamentní poštu pro ryze stranické účely," řekl v roce 2004 Langer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám