Hlavní obsah

Soud zrušil verdikt nad exprimátorem Hudečkem kvůli Opencard

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražský vrchní soud již podruhé zrušil odsuzující verdikt nad někdejším pražským primátorem Tomášem Hudečkem (dříve za TOP 09) a dalšími lidmi v kauze Opencard. Případ se vrátí k novému projednání prvoinstančnímu soudu, uvedla v pondělí Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Někdejší pražský primátor Tomáš Hudeček

Článek

Hudeček i několik radních bylo odsouzeno za porušení povinností při správě cizího majetku a porušení podmínek hospodářské soutěže k podmíněným trestům již v roce 2016.

Na základě prvního rozhodnutí vrchního soudu byl verdikt zrušen. Podmíněné tresty uložil Městský soud v Praze i loni na podzim, přičemž Hudeček dostal dvouletou podmínku.

V kauze šlo o uzavření údajně nevýhodných smluv se společností Haguess, která vlastnila práva ke kartě Opencard. Podle prvoinstančního soudu byla firma jednáním města zvýhodněna.

Podmíněný trest dostali vedle Hudečka i bývalá radní pro informatiku Eva Vorlíčková, exradní pro dopravu Josef Nosek a někdejší ředitel magistrátního odboru pro informatiku Jan Teska. V kauze figuroval i bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS), jehož však Sněmovna nevydala k trestnímu stíhání a to je proto v současnosti zastaveno.

Reklama

Související témata:

Související články

Vrchní soud zrušil tresty v kauze opencard

Pražský vrchní soud zrušil odsuzující část verdiktu nad někdejším pražským primátorem Tomášem Hudečkem (dříve za TOP 09) a dvěma radními v kauze opencard....

Výběr článků

Načítám