Hlavní obsah

Čaputová navštívila Senát i Sněmovnu. Sympatická a pozitivní, shodli se čeští politici

Novinky, zpe
Praha

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, která je ve čtvrtek na první oficiální návštěvě České republiky, zamířila odpoledne do Senátu i do Poslanecké sněmovny. Vedení obou komor parlamentu konstatovalo, že Čaputová je velmi sympatická a pozitivní.

BEZ KOMENTÁŘE: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na návštěvě SněmovnyVideo: Novinky

 
Článek

„Potvrdilo se, že je velmi sympatická a otevřená. Popovídali jsme si, nechával jsem ta témata dost na návštěvě. Osmdesát procent času jsme řešili právnické věci a otázky justice, protože jsme oba právníci. Potěšilo mě, že přednášela v Kroměříži, že zná moje rodné město,” řekl po asi dvacetiminutovém jednání Vondráček.

Foto: Novinky

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Čaputová se už před tím sešla s vedením Senátu. „Pokud bude mít Slovensko tak optimistickou, pozitivní a empatickou prezidentku, jakou byla Zuzana Čaputová na své inauguraci i při dnešní návštěvě v Senátu, tak máme Slovákům opravdu co závidět,” zhodnotil první místopředseda horní komory Jiří Růžička (TOP 09).

Dopoledne Čaputovou slavnostně na Pražském hradě přivítal prezident Miloš Zeman.

Hlavy států spolu mimo jiné řešily zahraniční politiku. Shodly se na tom, že místo Slovenska i České republiky je v Evropské unii. Čaputová také prohlásila, že by se měla ještě prohloubit spolupráce zemí Visegrádské čtyřky, do které kromě Česka a Slovenska patří ještě Polsko a Maďarsko.

Zeman ve volbách Čaputovou nepodporoval. Týden před rozhodující volbou přijal na zámku v Lánech protikandidáta Čaputové – místopředsedu Evropské komise Maroše Šefčoviče. Toho Čaputová ve druhém kole prezidentské volby porazila.

Reklama

Výběr článků

Načítám