Hlavní obsah

Hraje si s mobilem, pozná motýle. Piráti vystavili Babišovi vysvědčení

– Praha
Novinky, zpe

Za několik dnů dostanou vysvědčení děti ve školách, v úterý ve Sněmovně dostal od Pirátů jedno i premiér Andrej Babiš (ANO). Z přírodopisu dostal pětku, protože podle Pirátů sice pozná „motýle“, ale nezvládá boj s kůrovcem. Naopak jedničku dostal Babiš z čerpání dotací a produkce řepky.

Vysvědčení, které Andreji Babišovi vystavili Piráti

Článek

Piráti vysvědčení přinesli v nadživotní velikosti na tiskovou konferenci do Sněmovny. Je vystaveno vládě Andreje Babiše a „koalici ANO, ČSSD s podporou KSČM a občas SPD”. Hodnocení se však zaměřuje hlavně na osobu samotného premiéra.

Z chování dostal Babiš trojku. „Trojka z mravů za špatnou docházku. Stále si hraje mobilem, píše na Facebook nesmyslné příspěvky a na zahraničních výletech se chytil špatné party (Orbán, Trump),“ stojí ve slovním komentáři.

Piráti dále Babišovi vyčítají, že nenapravitelně opisuje návrhy od opozice a uráží poslance a poslankyně. Podle Pirátů má také premiér sklony ke zneužívání peněz, zapírá svoji minulost v StB, a protože neustále řeší svoje kauzy, nezbývá mu čas na učivo.

Z českého jazyka Babiš dostal čtyřku. „Občas mluví i česky, souvislé věty však zpravidla netvoří. Na písemné interpelace ve školním roce z 14 termínů 12krát chyběl,“ hodnotí Piráti.

Z přírodopisu a ekologie má Babiš nedostatečnou. „Účastnil se sice poznávacího výjezdu za kůrovcem, pozná motýle a včely, ale boj se suchem, klimatickou změnou a kůrovcovou kalamitu naprosto nezvládá,“ stojí ve vysvědčení.

Z pěstitelské práce má naopak Babiš výbornou. „Školní záhonek s řepkou rozšířil na celé Česko. Holding čerpá tak dobře, že nezbývá na ostatní. Jeho pěstitelských úspěchů si všimli i v zahraničí,“ konstatují Piráti.

Jedničku Babiš dostal i z hudební výchovy a podpory živé kultury. Slovní komentář zní: „Aktivně propaguje venkovní koncerty „Venku je hezky” a podporuje kytarové dýchánky v jednacím sále Sněmovny.“

Piráti tak naráželi na Babišův výrok o protivládních demonstracích. Premiér Novinkám řekl, že venku je hezky, tak lidé šli na koncert. Za svá slova se následně omluvil.

Co se týče kytarového dýchánku, Piráti naráželi na šéfa Sněmovny Radka Vondráčka (ANO), který při rozlučkové akci před minulými volbami hrál na kytaru a zpíval na předsednickém pultu v tehdy opravovaném jednacím sálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám