Hlavní obsah

Babiš: Kvůli demonstracím se vláda měnit nebude, nejsme Slovensko

Právo, ČTK, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Podle českého premiéra Andreje Babiše lidé v České republice demonstrující proti němu nedosáhnou změn ve vládě. „Lidi mají samozřejmě právo demonstrovat, akorát demonstrují na základě věcí, které nejsou pravdivé,“ řekl Babiš v sobotu v Bratislavě, kde se zúčastnil konference Globsec.

Foto: Novinky

Andrej Babiš

Článek

Babiš zdůraznil, že v České republice se nebude měnit vláda na základě demonstrací. „Česká republika není Slovensko. Měli jsme svobodné a demokratické volby. Na to máme svobodné volby, aby lidí vyjádřili svůj názor,“ dodal.

Premiér zpochybnil také medializované informace o počtu 120tisíc účastníků protestu na pražském Václavském náměstí. „Mám informace od pana Hamáčka, který řekl, že v 18.30 tam bylo 70tisíc lidí a na konci demonstrace 90tisíc. To je všechno,“ uvedl.

Údajný konflikt zájmů, kvůli kterému čelil Babiš protestům a na který poukazuje i návrh auditu Evropské komise, označil za „naprostou hloupost”.

„České republice se daří. Jsme nejlepší nejen v regionu, ale v celé Evropě. Pokud chcete investovat, (Česko) je nejlepší místo, je to místo budoucnosti,” řekl Babiš v panelové diskuse na konferenci věnované mladým podnikatelům a talentům.

Česko podle Babiše neplánuje na rozdíl od Slovenska převzít euro, což zdůvodnil tím, že eurozóna potřebuje změny. V eurozóně podle něj nemají co dělat Řecko a Itálie, které by ji měly opustit, pokud neuskuteční potřebné reformy.

Reklama

Výběr článků

Načítám