Hlavní obsah

Hokejoví fanoušci budou moci sledovat boje o medaile na Staroměstském náměstí

Praha

Hokejoví fanoušci budou moci zbývající dva zápasy českého týmu na mistrovství světa sledovat na velkoplošné obrazovce na Staroměstském náměstí. V pátek to uvedl mluvčí magistrátu hlavního města Vít Hofman. Policie připravuje zvýšená bezpečnostní opatření.

Foto: Milan Malíček, Právo

Fanoušci českého hokeje na Staroměstském náměstí na snímku z roku 2015

Článek

Semifinálové utkání odehrají Češi s Kanadou v sobotu od 19:15. Na Staroměstském náměstí bude přímý přenos z Bratislavy vysílán i v neděli. Od 15:45 je plánován zápas o třetí místo, ve 20:15 začne boj o zlato.

„Mohu potvrdit, že o připravované akci je pražská policie informována a policisté jsou připraveni v této souvislosti dohlédnout na bezpečnost a veřejný pořádek. Na opatření samotném úzce spolupracujeme s magistrátem i příslušnou městskou částí. Kromě policistů se na opatření budou podílet i strážníci městské policie,” uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Velkoplošnou obrazovku o velikosti devětkrát pět metrů instaluje na místě společnost Taiko, která zvítězila v tendru vyhlášeném magistrátem. Stavět ji začne už v pátek odpoledne. Akce vyjde na 1 136 000 korun bez DPH a město ji zaplatí ze svého rozpočtu.

Společnost Taiko od roku 2004 pořádá na Staroměstském náměstí vánoční trhy. V roce 2014 dostala od města výpověď. O dva roky později, ale znovu uspěla ve výběrovém řízení a získala smlouvu na dobu neurčitou. Trhy na Staroměstském a Václavském náměstí tak dále připravuje. Za pronájem obou náměstí magistrátu ročně zaplatí čtyři miliony korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám