Hlavní obsah

Bohuslav Svoboda ve Sněmovně zkolaboval, je v nemocnici s podezřením na mozkovou příhodu

Právo, Novinky, ada,nig
Praha
Aktualizováno

Ve středu kolem poledne ve Sněmovně zasahovala pražská záchranka. Podle informací Práva v prostorách dolní komory zkolaboval místopředseda zdravotního výboru, povoláním lékař Bohuslav Svoboda (ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohuslav Svoboda (ODS)

Článek

Záchranáři Svobodu převezli s podezřením na mozkovou příhodu do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde sám působí jako přednosta gynekologické kliniky. Bližší informace o jeho zdravotním stavu zatím nejsou známy.

Z dostupných informací plyne, že Svobodu, ležícího před dveřmi výtahu, našel jeho poslanecký kolega, který ihned zalarmoval záchranáře.

„Mohu potvrdit, že jsme vyjeli na pomoc 75letému muži na Malostranské náměstí. Měl neurologické potíže a po stabilizování a ošetření byl převezen do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle informací Práva si někdejší pražský primátor Svoboda mezi kolegy ve Sněmovně nikdy na žádné zdravotní problémy nestěžoval.

V minulosti zasahovala záchranná služba ve Sněmovně vloni v září v případě Karla Schwarzenberga (TOP 09), který byl po pádu převezen rovněž do ÚVN ve Střešovicích. V lednu 2017 sanitka ze Sněmovny odvezla šéfa poslanců hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, který zkolaboval, když mu praskl žaludeční vřed.

Reklama

Výběr článků

Načítám