Hlavní obsah

Motocyklová GP v Brně může skončit

• Aktualizováno

Motocyklová Grand Prix silničních motocyklů v Brně patrně skončí. Naposledy se podle jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO) pojede letos, a pokud stát nenavýší dotace o desítky milionů, nebude prý pokračování možné.

Foto: Petr Horník, Právo

Příprava na Velkou cenu Moto GP na Autodromu v Brně (archivní snímek).

Článek

Hejtman to v úterý uvedl v reakci na to, že vláda na letošní ročník v pondělí schválila dotaci 39 milionů korun namísto požadovaných 65 milionů. Už loni přitom akce skončila ve ztrátě 31 milionů korun, když na ni stát dal 39 milionů místo požadovaných 100 milionů.

Letos se závody uskuteční 4. srpna a počtvrté je bude pořádat spolek založený krajem a městem. S promotérskou společností Dorna má smlouvu na pět ročníků, ten příští se ale tedy nejspíš nepojede.

„Rozhodnutí vlády respektujeme, ale je to pro nás jasný signál, že současná vláda nemá zájem zachovat tuto akci na území České republiky,“ uvedl Šimek k rozhodnutí kabinetu premiéra Andreje Babiše (ANO). Kraj dá na letošní závody 25 milionů a Brno 15 milionů.

O konci velkých cen v Brně se kvůli financím v minulosti hovořilo opakovaně. Do Brna jezdí na závody kolem 180 tisíc diváků.

Reklama

Související témata:

Související články

Vláda dá na motocyklovou VC Brna 65 milionů

Motocyklovou GP a karlovarský filmový festival i letos stát podpoří milionovými dotacemi. Na pořádání letního závodu motorek na brněnském okruhu vláda poskytne...

Výběr článků

Načítám