Hlavní obsah

Počasí na Velikonoce: Slunečno a teploty přes dvacet stupňů

Nadcházející prodloužený velikonoční víkend bude plný slunce a teploty budou nadprůměrné. Přispěje k tomu teplé jižní až jihovýchodní proudění a tlaková výše, která do Česka zasahuje od severu. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18.4.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Zatímco například v roce 2012 bylo na Velikonoční pondělí až minus 20 stupňů Celsia, letos budou teploty mnohem příjemnější. „Sluneční svit potrvá 13 až 14 hodin denně,” uvedla Honsová. Upozornila, že po zimě přijde poprvé vhod i opalovací krém, protože intenzivní jarní slunce dokáže být zrádné.

Na Zelený čtvrtek ráno bude jasno až polojasno, odpoledne se začne tvořit kupovitá oblačnost. Přechodně může být oblačno, ale beze srážek. Ranní teplotní minima se budou pohybovat v rozmezí 5 až 1 stupeň Celsia. „Mohou se vyskytnout i přízemní mrazíky,” upozornila Honsová. Odpoledne ukáže teploměr v maximech 16 až 20 stupňů.

Během Velkého pátku se už kupovitá oblačnost neukáže, bude jasno až polojasno. Ráno se při minimech většinou v rozmezí 6 až 2 stupně opět mohou vyskytnout i přízemní mrazíky. Slunečné odpoledne přinese teplotní maxima 16 až 20 stupňů.

Na Bílou sobotu se ještě více oteplí. Během dne bude jasno až polojasno, ráno se o slovo mohou opět přihlásit přízemní mrazíky, teplotní minima budou v rozmezí 6 až 2 stupně. Odpolední maxima se vyšplhají na 16 až 21 stupňů Celsia.

Podobné počasí vydrží i na nedělní Boží hod velikonoční. Při jasné až polojasné obloze budou ranní minimální teploty mezi 7 až 3 stupni. Odpoledne teploměr ukáže v maximech opět 16 až 21 stupňů Celsia.

Velikonoční pondělí bude ráno opět jasné až polojasné. Odpoledne se objeví kupovitá oblačnost, ale koledníci trochu zmoknou maximálně v horských oblastech.

Ráno bude v minimech opět mezi 7 až 3 stupni. Odpolední teploty se i přes slabý vítr vyšplhají opět na 17 až 21 stupňů Celsia.

Výběr článků

Načítám