Hlavní obsah

Do Česka se vrátí mráz a sníh

Počasí během týdne ukáže, že zima ještě neřekla poslední slovo. Počátek týdne bude ještě teplý, pak se ale výrazně ochladí a na víkend bude i sněžit. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 8.4. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Pondělní ráno je oblačné a teplotní minima se pohybují v rozmezí 8 až 4 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku je oblačno až polojasno. Během dne začnou od západu Čech postupně přicházet přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpolední teplotní maxima se dostanou na 16 až 20 stupňů.

Úterý už bude o něco deštivější, zejména v Čechách, kde s oblačností přijde občasný déšť či přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku bude převážně polojasno. Teploměry ránou ukážou v minimech opět 8 až 4 stupňů. Odpoledne se však začne již trochu ochlazovat, maxima dosáhnou 14 až 18 stupňů Celsia.

Od středy začne v Česku působit oblast vysokého tlaku vzduchu. „Od severovýchodu k nám začne přicházet studený vzduch,“ upozornila Honsová. Bude tak oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami. Ranní minima se budou pohybovat v rozmezí 5 až 1 stupeň, odpolední maxima pak 10 až 14 stupňů Celsia.

Mráz přijde ve čtvrtek, kdy teploměry ráno ukážou 2 až –2, odpoledne pak v maximech 7 až 11 stupňů Celsia. Bude polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti přijdou i dešťové přeháňky.

Od pátku pak začne i sněžit. A to zejména v polohách od 500 metrů nad mořem, kde se sníh bude mísit s deštěm. Na horách pak bude sněžit. Obloha bude oblačná, přechodně polojasná s občasnými přeháňkami. Ranní minima budou opět v rozmezí 2 až minus dva stupně, odpolední maxima dosáhnou 6 až 10 stupňů Celsia.

Nejstudenější pak bude víkend, kdy ráno teploměry ukážou opět kolem 2 až minus dvou a odpoledne maximálně osm stupňů Celsia v sobotu, v neděli až 11. Celý víkend by mělo být oblačno až zataženo s dešťovými a smíšenými přeháňkami.

Anketa

Máte už přezuté auto na letní gumy?
Ano
49,9 %
Ne
50,1 %
Celkem hlasovalo 6242 čtenářů.

Výběr článků

Načítám