Hlavní obsah

I další týden bude výjimečně teplý, láká na kolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Únor přináší nečekaně teplé počasí a také následující týden bude v tomto trendu pokračovat. Na horách sice vládne sníh, ale na většině území je to spíš na výlet na kole.

Foto: Novinky

Singletracková trasa Letňany

Článek

Jasná až polojasná neděle přinese teploty 8 až 12 °C, v Čechách a ve Slezsku až 15 °C, a slabý vítr. V pondělí bude opět pravděpodobně jasno, zpočátku místy mlhy, nejvyšší denní teploty se dostanou na 8 až 12 °C, v Čechách a ve Slezsku místy až 14 °C. Podobně začne i úterý, ale do Čech se odpoledne dostane oblačnost a zejména na severu hrozí déšť nebo přeháňky.

Ve středu se zatáhne a mírně ochladí, nejnižší noční teploty budou 4 až 0 °C a nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, na jihovýchodě až 11 °C, ve čtvrtek  noční teploty 5 až 1 °C a nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C.

Pátek a víkend má být zpočátku oblačný až zatažený, místy s deštěm, postupně se ale vyjasní. Nejnižší noční teploty v pátek 5 až 0 °C, v dalších dnech +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C, v závěru období místy až 10 °C.

„Období od 18. února do 17. března 2019 bude na našem území jako celek teplotně nadprůměrné. Největší odchylku od dlouhodobého průměru bude mít pravděpodobně první předpovědní týden od 18. 2.,” předpokládají meteorologové.

Další dva týdny budou asi chladnější, ale to znamená pouze to, že budou normální. Kolem poloviny března přijde zase oteplení.

Pokud jde o srážky, bude období 18. 2. - 17. 3. 2018 průměrné až slabě podprůměrné. Nejméně srážek se čeká v prvním týdnu, v následujícím týdnu od 25. 2. se čeká přibývání srážek až k hranici normálních a nadnormálních hodnot.

Výběr článků

Načítám