Hlavní obsah

Jaro je za dveřmi, o víkendu bude až 12 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend nabídne slunečné počasí a jarní teploty, které se hravě přehoupnou přes hranici 10 stupňů Celsia. Více oblačnosti dorazí až v příštím týdnu, kdy se na naše území začne od západu přesouvat frontální systém, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 14.2.2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne převládat zataženo, na východě republiky s deštěm, v Jeseníkách a Beskydech se sněžením. V průběhu dne se od jihozápadu začne vyjasňovat a odpolední teploty se dostanou na 6 až 10 stupňů.

V pátek již bude převládat jasno či polojasno, ráno se ojediněle mohou objevit mrznoucí mlhy a nízká inverzní oblačnost,” popsala Honsová. Ranní minima poklesnou na 0 až –4 stupně, přes den se teploty vyšplhají na 8 až 12 stupňů.

Podobně bude i v sobotu. Ráno se mohou ojediněle objevit mlhy a nízká oblačnost, přes den však bude převládat jasno či polojasno. Ranní minima klesnou na 0 až –4 stupně, přes den bude od 9 do 13 stupňů. V místech, kde se nízká oblačnost udrží déle, bude pouze kolem 5 stupňů.

Jasno či polojasno bude též v neděli. Ranní minima zůstanou mezi 0 a–4 stupni, přes den se dostanou na 8 až 12. Při déletrvající nízké oblačnosti zůstanou kolem 5 stupňů.

Výhled na další dny naznačuje, že počasí s minimem oblačnosti by mohlo vydržet ještě v pondělí, nízká inverzní oblačnost se však již místy udrží. Ranní minima při vyjasnění klesnou na –1 až –5 stupňů, v místech se zvětšenou oblačností zůstanou kolem nuly. Přes den bude při vyjasnění 8 až 12 stupňů, tam, kde se nízká oblačnost nerozpustí, zůstanou teploty opět pouze kolem 5 stupňů.

Změnu přinese v úterý od západu přechod frontální oblačnosti, kterou doprovodí přeháňky a mírný pokles teplot k hodnotám mezi 5 a 9 stupni.

Výběr článků

Načítám